Home

Za lagane postnovogodišnje dane

Jedna potpuno neplanirana rima u naslovu. Znate već i sami da su dani nakon 31.12. prilično lagani, da prolaze u lečenju mamurluka, u odmaranju, gledanju repriza novogodišnjeg programa (Miroslav Ilić i Pirati sa Kariba na prvom, Grand veselje na Pinku etc). Što bi rekao jedan moj prijatelj nekoliko dana pre novu godinu – “Ma da, odeš u provod, vratiš se kući, odgledaš Spiderman-a i na spavanje!” E pa u tako opuštenom raspoloženju, ko uopšte može da dobije inspiraciju za pisanje nekih visokoumnih (lol) postova, kad je čitav organizam fokusiran na varenje ruske salate, sarme i ostalih đakonija. Ja u takvim trenucima volim da čituckam i gledam zanimljive i smešne stvari na internetu (znate već, mačke koje padaju sa astala i slično) pa sam odlučio da to podelim sa vama.

No, pre svega toga, dva obaveštenja. Prvo, pojavio se novi O’Cake pod imenom Croccante, sa ovsenim pahuljicama, heljdom i pirinčem. Znam, znam – far too gay, ali je ukusno a i pomaže varenje! Drugo, za to postnovogodišnje preživanje, pojavio se novi kompilacijski album Nore Džons, pod imenom “…Featuring” na kojem je se nalazi 18 duetskih numera izvedenih sa velikim brojem poznatih umetnika – Rej Čarls, Foo Fighters, Belle & Sebastian, Dolly Parton, OutKast i mnogi drugi. Javite kako vam se sviđa. A sad na linkove.

1. Evo kako je izgledala novogodišnja proslava širom sveta, ali sa amaterskih fotoaparata.

2. Pa jedna potpuno neverovatna pljačka (video je u pitanju) – lik sa kesama umesto patika i sa ogromnom motkom hoće da opljačka prodavnicu, a prodavac se brani čekićem. Kao što stoji u opisu klipa – “znate da je došlo teško vreme kad se pljačke obavljaju močugom”.

3. Novogodišnje “rezolucije” popularnih likova iz video igara.

4. Reservoir Troopers:

5. Pa onda interesantna priča o čuvenoj kugli koja se spušta na Times Square-u za novu godinu. Ovoga puta ima preko 32.000 “ledica” a još interesantnije, 2011 ispis se napaja ljudskom snagom, odnosno putem bajka koji vrti pedale.

6. Žena iz Španije lažirala je sopstveno kidnapovanje kako bi proverila da li bi njen muž platio otkup od 20.000 evra. Nakon što je dobio slike svoje supruge vezane za stolicu, muž je naravno odmah pozvao policiju a ona odmah pronašla ženu kako ide u shopping mall. Pokušala je da se brani kako je “puštena tog jutra”, ali kasnije priznala da je samo testirala supruga. I šta posle reći nego – SSI KMIJ!

7. A ovde je pak nova primena debla drveta – umesto rezervne gume (video).

8. 14 odličnih ali lažnih proizvoda iz The Simpsons serijala.

9. Geek zabava na snegu:

10. Pa onda pogledajte zaista fantastične 32 fotografije koje je načinila NASA u izboru za najbolje NASINE fotke iz 2010 godine.

11. Čoveka udario SUV nakon što je sa ortacima igrao Froggera na putu.

12. A sad nešto zaista fantastično – satelitski snimci kineskih “gradova duhova” odnosno izgrađenih naselja i čitavih gradova u kojima ne živi apsolutno niko. I dodatak uz ovo – obilazak jedne potpuno napuštene zgrade.

13. Munja fotografisana superbrzom X-ray kamerom. Ovde pričamo o _deset_miliona_frejmova_u_sekundi_! Glavni zaključak – X-ray radijacija nalazi se na vrhu same munje. Šta će to značiti nauci za sad ne znamo, ali znamo da je slika vr’

14. Najgori film svih vremena?

15. Ovo sam već kačio pre nekoliko dana, ali da se podsetimo – Snežna mećava ufotkana Canon DSLR aparatom koji je “škljocao” na svakih 5 minuta. Na taj način je dobijen video materijal u trajanju od 40 sekundi koji pokriva period od preko 20 sati.

16. Mačka kojoj ne daju da se odmori na trampolini!

Eto, to vam je to za sada. Nadam se da vas nisam previše smorio i da je svako uspeo da pronađe ponešto za sebe! Pa ćemo već od sutra da se vratimo starom dobrom tipu postova. Uživajte!

To Top