Home

Exit, stranci i domaći

Evo nam ga još jedan Exit! Juče sam čitao da je neki taksista napao promoterku Exita na aerodromu, zato što je Exit organizovao prevoz stranaca do Novog Sada, pa ovi ne mogu da ih klepaju. Tj. to je najverovatnije razlog, ne znamo. Naravno, tu su i povišene cene svih usluga u Novom Sadu, sklanjanje cenovnika i slično. Ni ne čudi samim tim da novosađani, nenaviknuti na ovakvu situaciju, najčešće vole da (ako mogu) pobegnu iz Novog Sada na tih nekoliko dana.

Međutim, bila bi super akcija da se neko odavde organizuje, ponese neku torbu kao sa stvarima, a može da je napuni recimo novinama, i onda krene u šaranje po taksijima, kafićima, restoranima, glumeći stranca. Naravno, taj neki mora biti potpuno besposlen i zaludan da bi tako nešto hteo da uradi, ali je u biti zanimljiva akcija. Naravno, sve vreme snima kamerom šta se događa. Prethodno, normalno, bez torbe, kao Srbin odnosno žitelj Srbije, da budem korektniji sedne u taksi, ode u kafić, ode u restoran, i sve zabeleži. Onda sutradan sa pomenutom torbom, i nekim naočarima i kapom, da ga baš ne prepoznaju, ode u isti taj kafić i restoran, i onda beleži koliko zapravo ovi hoće da ga oderu.

Sad, najpravednije bi bilo da kad dobije račun tri puta veći on uzme štanglu i umlati ih, ali to ne može da se radi, naravno, pa bi na primer bilo ok da im baci suzavac u objekat i ode. Ali pošto ni to ne može, onda je najbolje da ništa ne plati, i besplatno jede i pije, uz povike “Kako vas nije sramota da tako varate narod!!!”. Eto načina da besplatno jedete i pijete, čak i ako vas skroz zabole za Exit.

Kažem vam, dobar dokumentarac može od toga da se napravi!

To Top