Gaming

Microsoft vratio vlasniku 8000$ potrošenih na kupovinu igara

microsoft xbox

Lance Perkins je bio šokiran kada je dobio račun za kreditnu karticu i otkrio da je potrošeno čak 8000 dolara kupovinu stvari za FIFU putem Xbox Marketplacea. Troškovi su načinjeni na kartici koju je Lens dao svom sinu za “hitne stvari” a ovaj je izgleda pomislio da bi “hitna stvar” bila da pobedi u FIFI. Ono na čemu je Perkins zapravo bazirao svoj zahtev Microsoftu je to što je njegov sin navodno mislio da plaća samo jednom za stvari u FIFI a ne konstanto, iz meseca u mesec.

Banka naravno nije želela da vrati novac Perkinsu, osim ukoliko svog sina ne optuži za prevaru pa se sve reši na sudu, a Microsoft je takođe izjavio da nema nameru da vrati novac ali da će ispitati slučaj. Lens je potom krenuo da na internetu propagira “zlo” koje dolazi iz mogućnosti kupovine stvari u igrama i slabe zaštite za ovaj vid potrošnje od strane maloletnika, a Microsoft je potom odlučio da mu refundira novac. Da li zbog Lensovih aktivnosti ili iz nekih drugih razloga, ostaje nejasno.

Ono što je nama nejasno jeste šta je zapravo Lensov sin kupio kada je uspeo da potroši čitavih 8000 dolara u roku manjem od mesec dana, unutar samo jedne video igre.

microsoft xbox

To Top