Doručak u Beogradu

Hotel Nota – od 07:30h

Novootvoreni hotel Nota u svojoj ponudi ima i doručak. Namenjen pre svega gostima hotela ali i ljudima sa strane.

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 07:30h do 12h
  • Cene: od 270 do 450 din
  • Adresa: Grčića Milenka 8, Beograd
  • Odvojeni nepušački deo: ne

Na neobičnoj lokaciji između tri visoka bela solitera na Crvenom Krstu, na nekadašnjoj lokaciji toplane, otvoren je hotel Nota. Nekada je na tom mestu bila i fabrika instrumenata pa ne čudi da se za taj deo istorije vlasnici odlučuju i ime svog hotela povezuju sa pomenutim objektom. Lokalci znaju da je čitav deo jako dugo bio neiskorišćen a njihovo mišljenje o otvaranju hotela podeljeno je. Mi za sada politiku ostavljamo po strani i proveravamo ponudu za doručak.

Hotelska ponuda i još ponešto

Za razliku od drugih hotela koji za doručak mahom nude švedski sto, kao možda i najlakšu opciju, Nota se odlučila za meni ponudu za svoje goste. Ista takva ponuda je i za posetioce sa strane a pozitivna strana je što se doručak samim tim služi već od 07:30h izjutra.

Jaja na oko sa šunkom i slaninom i kajgana sa prštuom i sirom, uz pitu sa sirom spadaju među standardnu ponudu za doručak. Tome se mogu pridružiti i pomalo “lenje” doručak ponude poput lepinje sa pršutom, sendviča sa tunjevinom i ćabate sa piletinom. Ostatak ponude je ili neobičan ili donekle neuobičajen.

Tu pre svega mislimo na omlet sa pršutom i tartufima ili zlatiboru komplet lepinju. Odlučujemo se za Nota doručak, Kačamak i Prženice.

Meni hotela NOta
Nota meni za doručak

Odabiramo različite stavke sa menija i moramo pohvaliti osoblje kao i kuvara, naš doručak dobijamo relativno brzo. Moguće da je tome uticalo i to što je restoran bio potpuno prazan, ali bez obzira.

Nota doručak

Nota doručak sa kojim nema šale
Nota doručak

Jasno je odmah da sa ovim doručkom “nema šale”. Najčešće se u ponudama ovakvih obroka nalaze samo dva jaja, dok se ovde mogu naći tri, a količina ajvara je više nego dovoljna za ovaj obrok. Tu je i ćabata, sir, slaninica i vrlo kvalitetna kobasica. Paradajz je više ukras nego što ga zaista ima, ali nije ni naveden u meniju pa ne možemo zameriti. Jaja su pripremljena “taman kako treba”, bez zagorelih delova i sa dobro pripremljenim žumancetom.

Kačamak i prženice

Nota hotel kačamak
Belo brašno u kačamaku i dosta sira

Pohvalno je to što je za pravljenje kačamaka upotrebljeno belo kukuruzno brašno, to se ne viđa često. Iako je izbor između belog i žutog stvar ukusa, za belo je potrebno nešto više truda i rada pa je lepo videti da se kuvari nisu opredelili za lakše rešenje.

Sira ima i više nego dovoljno u kačamaku i dovoljno je kiselkast da se odlično slaže, ali čvarci sa druge strane nisu bili sveži. Slaninca je lepo ispečena ali je ima premalo.

Prženice Hotel Nota
Prženice sa dodacima

Prženice su lepo pripremljene, pršuta ne baš dobrog kvaliteta (sir je solidan) a Nota iznova upada u zamku toga da u meni postavlja nešto što na tanjir stavlja kao dekoraciju. O ovome smo pisali više puta, ali ako na meniju navedete “paradajz” kao stavku onda je očekivano da se dobije više od jedne ili dve kriške paradajza. To je slično kao kada biste u kafani na meniju videli “10 ćevapa, šargarepa i zelena salata” i potom dobili tradicionalni “cvet” od dela šargarepe na listu zelene salate (uz porciju ćevapa, razume se).

Da stvar bude još čudnija, jednaku količinu paradajza dobijate uz Nota doručak a on tamo nije ni naveden.

Piće

Dalja zamerka ide na ponudu pića. Već u više navrata Nota kao ponudu za čajeve ima samo crni čaj i nanu jer “nova količina još nije stigla”. Nama su uspešno našli i jednu kesicu zelenog.

Uz to čaj je standardni, “iz kesice”.

Zeleni čaj hotel Nota
Zeleni čaj

Mapa:

Parking

Hotel Nota ima svoj parking prilično velikog kapaciteta, tako da po tom pitanju za slobodno mesto za svoje vozilo ne morate brinuti.

Ocena: 8 / 10

Hotel Nota je počeo da radi relativno skoro. Upravo iz tog razloga trebalo bi progledati kroz prste za određene manje manjkavosti poput nedostatka čajeva, pomalo bajatih čvaraka ili male količine određenih sastojaka. Deluje kao da se trude, što je uvek pohvalno i nadamo se da će uslugu samo poboljšati. Nakon naredne posete očekujemo viši nivo jer će u suprotnom ocena svakako ići na dole.

Među pozitivne strane možemo navesti i to što ćete skoro uvek naći parking jer hotel ima sopstveni parking, što u restoranu praktično nema šanse da ne nađete mesto jer je ogroman (osim u slučaju organizovane proslave) ali nas iznenađuje to što ne postoji odvojeni deo za nepušače.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz januara 2020. Revidiranje ocene obavljamo na 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 

Želite da posetimo i vaš restoran? Pišite nam na dorucak@beep.rs ili pošaljite DM na Instagram profilu.

Kačamak

To Top