Lepota

Kako se negovati u zimskim mesecima

Zima, zima, e pa šta je… Ako je zima nije lav? Mnogi se ne bi složili sa ovom konstatacijom! Iako je većina zaljubljena u ovo godišnje doba, kao i sve što nam ono donosi, veliki je broj onih koji bi je rado prespavali! Međutim, naša koža neće spavati, čak ni u tom slučaju!

Kako biste očuvali, pa čaki poboljšali vitalnost vašeg lica i tela, potrebno je da stalno brinete o njima, posebno u zimskim mesecima!

Vetar, hladnoća, promena vlažnosti vazduha – sve su ovo faktori koji dodatno isušuju i remete kožu vašeg lica ali i vašeg tela, zato, budite pametni te ne prepuštajte ništa slučaju, već predano negujte vaš najveći organ, kožu!

Za početak, krenite od ovih jednostavnih koraka.

Pijte puno vode


Upamtite, hidratacija je bitna kako spolja, tako i iznutra! Uvek, ali uvek sa sobom nosite flašicu vode!

Tokom zime često zaboravimo da pijemo dovoljno vode ali upravo nam je voda najpotrebnija! Ukoliko vam voda dosadi (o da, i to je moguće) zagrejte vašu dušu i telo toplim čajevima, samo, u ovom slučaju preskočite šećer! Ovo je super način da zimi budete hidratizovani – osećaćete se zdravo, hidrirano i prijatno! Dobitna kombinacija, zar ne?

Pažljivo birajte sredstva za čišćenje lica

Mnoga sredstva za čišćenje lica sadrže brojne hemikalije koje će pre naneti štetu vašoj koži nego što će je zapravo zaštititi! Sastojci kao što su alkohol i dodani mirisi neće imati koristi za suvu, ispucalu kožu jer uklanjaju prirodna ulja. Sredstva za čišćenje koja su na biljnoj bazi uspeće da smiri vašu već iziritiranu kožu, pomoći će joj da zadrže vlagu, ali i da uklone svu prljavštinu i šminku!

Savetujemo vam da odaberete penu za čišćenje lica koja odgovara vašem tipu kože. Ovaj proizvod nije agresivan i neće oštetiti kožu lica. Pena će uvek imati prednosti u odnosu na sapune, na primer, jer evidentno je i već svima poznato da sapuni vidno isušuju kožu lica!

Foto: unsplash

Piling za telo

Možda vam je ovo poslednja stvar na umu kada imate suvu kožu koja vas konstantno i nesnosno svrbi, ali, pre nego što pojurite u apoteku i kupite izvikanu kremu, možda je bolje da uradite dobar piling tela!

Ne samo da će skinuti suve, mrtve ćelije kože, već će pomoći vašoj koži da se regeneriše! Znate li šta je još odlično, kada su pilinzi u pitanju? To što možete sami da ih pripremite koristeći samo sastojke iz vaše kuhinjske ostave!

Neka vam kupanje bude slatko ali i kratko

Vrela voda nije preporučljiva iz dva razloga – ona uklanja previše ulja iz tela i podstiče cirkulaciju, nakon čega vam koša bude crvena poput raka! Nedugo zatim možete osetiti svrab i osip, koji vas može dugo iritirati! Malo li je razloga za preskakanje ovog uživanja? Nemojte smetnuti sa uma da je svako tuširanje duže od 10 minuta nepogodno za vašu kožu!

Koristite prirodnu hidratantnu kremu i nanesite odmah nakon tuširanja


Pažljivo odaberite hidratantnu kremu za lice kao i losion za telo. Za održavanje važnih hidratantnih ulja u koži preporučujemo proizvode na bazi ulja, a ne na bazi vode. Nanesite hidratantnu kremu ili losion odmah nakon kupanja kako biste “zaključali” što više vlage, i ne zaboravite da u mazanje uključite ruke i noge, najvrednije delove vašeg tela!

Brinite i o vašem mentalnom zdravlju

Fokusirajte se na pozitivno razmišljanje! Pitate se šta to uopšte znači? Vaš fokus izuzetno utiče na vaš um, zatim na vaše misli, pa na vaše raspoloženje. Smanjena sunčeva svetlost i kraći dani mogu izazvati osećaj negativne energije i lošeg raspoloženja. Možete biti umorni, a misliti da ste postali anksiozni ili depresivni.

Zapamtite da ste VI odgovorni za svoj um. Zamislite da je vaš um dete o kojem brinete. Na isti način na koji dete možete odvratiti od tuge, besa ili uznemirenosti tako što ćete mu predstaviti drugu uzbudljivu igračku ili aktivnost, to možete učiniti i svojim umom. Jednako na isti način pokazivanje sigurnosti, dobrote i brige može umiriti dete – vaš um deluje isto.

Koje aktivnosti vas smiruju u donose vam radost? Da li ste kreativni? Da li crtate ili slikate? Svirate neki instrument, plešete ili pevate? Možda vam muzika podiže raspoloženje? Možda biste mogli da sastavite uzbudljiv spisak pesama? Neka vam uzbudljive aktivnosti budu pri ruci za one dane lošeg raspoloženja.

Brinite o sebi u svakom smislu! Jedino tako ćete uspeti da budete srećni u svojoj koži!

To Top