Home

Muče vas podočnjaci? Učinite da postanu prošlost uz pomoć ovih trikova!

Da li ste i vi jedna od onih žene koje se neprestano i bezuspešno bore sa tamnim krugovima oko očiju? Ne očajavajte! Prvo, niste jedini, drugo, za sve postoji rešenje, iako vi mislite da ste sve pokušali i da vam nema pomoći.

Pre nego što uopšte započnemo putovanje ka rešenju vaših problema, dozvolite da vam kažemo da treba vremena da se izgled podočnjaka popravi, u najboljem slučaju da nestanu, a to zahteva veliku disciplinu. Dakle, ne očekujte da se magija dogodi preko noći!

Zdrava ishrana je presudna za tamne kolutove ispod oka – lisnato povrće, sezonsko voće, povrće, sokovi od svežeg voća. Sve zdravo i domaće i bogato antioksidantima ne treba zanemariti. Možda će vam se učiniti da je ovo previše, ali nemojte smetnuti sa uma da će promena navika vremenom doneti značajne rezultate.

Hajde da prvo krenemo od uzročnika tamnih krugova oko očiju.

  1. Nedostatak vode – Važno je stalno izbacivati toksine iz tela i skladištiti ih kako vam ne bi naštetili. Počnite sa najmanje 10-12 čaša vode koje ćete unositi tokom dana.
  1. Nivoi hemoglobina – Obavezno proverite nivo hemoglobina. Ukoliko je hemoglobin nizak, u konsultaciji sa vašim lekarom odlučite se za uzimanje suplemenata koji će ga poboljšati. S druge strane, ukoliko povedete računa o hrani koju unosite, takođe možete rešiti ovaj problem.
  2. Genetski uzroci – Često razlog podočnjaka može biti genetske prirode i ne mora biti direktno povezan sa vašim nutritivnim unosom. U tom slučaju nećete moći da ih se rešite u potpunosti, ali uz naše savete imate mogućnost da smanjite njihovu izraženost.
  3. Nesanica – Za noćne ptice koje uživaju u izlascima, cigaretama i alkoholu imamo samo jedan savet – što pre razmislite o svom stilu života. Dugoročno, ovo nije pametno ne samo za izraženost podočnjaka, već za celokupno stanje organizma.
  4. Stres – Većina ljudi koji su pod velikim stresom često imaju problema sa spavanjem. A manjak sna je jedan od najvećih uzročnika podočnjaka. Ukoliko vas nešto tišti i muči, razgovarajte sa stručnim lice i pokušajte da smanjite nervozu. Stres nikome ništa dobro doneo nije. A svaki problem, ma koliko veliki bio, može da se reši
  5. Nedostatak pravilne prehrane – Zarad vašeg zdravlja, kao i zdravlja vašeg lica i kože, batalite brzu i nezdravu hranu. Višestruko će vam se isplatiti.
  6. Smanjite vreme provedeno na računaru i telefonu.
Foto: unsplash

Pitate se kako da se konkretno rešite podočnjaka?

Uključite masažu

Pomešajte kokosovo i bademovo ulje i nežno masirajte kružnim pokretima delove oko očiju. Nakon toga, natapkajte ulje dodatno i ostavite ga da deluje narednih sat vremena.

Iskoristite vrećice čaja

Vrećice čaja nikada ne bacajte u kantu, već ih držite u frižideru. Koristite ih na očima, posebno nakon masaže očiju. Vrećice čaja od kamilice su sjajne za tretiranje podočnjaka – dramatično ih smanjuju! Ne verujete? Isprobajte odmah!

Kriška krastavca

Za ovo ste, verujemo, većodavno čuli, ali ste i u ovom slučaju neverni Toma? Iako mnogi nisu sigurni zbog čega krastavci tako efikasno smanjuju podočnjake, dermatolozi tvrde da je za to zaslužna prirodna kiselina koja smanjuje zadržavanje vode oko očiju. Najbolji rezultat sa krastavcima ćete postići ukoliko ih hladne stavite na područje oko očiju.

Paradajz sok – idealan tonik za oči

Paradajz je odlično sredstvo za piling kože. U ovom slučaju, pomešajte limunov sok i sok od svežeg paradajza, te svakodnevno masirajte područje oko očiju. Nakon masaže ostavite ovu super kombinaciju oko 20 minuta, a onda je sperite vodom. Ništa vas ne košta da probate, a svakako je jeftinije od preskupih pudera i korektora koji vam gotovo nikako ne smanjuju crne kolutove, zar ne?

Zapamtite samo ovo – ukoliko se posle određenog vremena ali i određenih tretmana podočnjaci ne povuku, najbolje je da se obratite lekaru, jer upravo oni mogu biti i simtom različitih zdravstvenih problema.

To Top