Lepota

Kako da očistite četke za šminkanje i zašto da to uradite ODMAH!

Dakle, vi sebe nazivate zavisnikom od šminke. Imate palete u više nijansi, ruževe za svaku priliku ali da li imate odgovornost koja je potrebna da biste bili ljubitelj šminke? Da li vodite računa o roku trajanja proizvoda i što je podjednako bitno, da li redovno perete setove četkica za nanošenje šminke? Znate, četkice nisu samo alati uz pomoć kojih dolazite do savršenog izgleda… Četkice su završni potez i dolaze sa setom higijenskih standarda, jer, jelte, svakodnevno prelaze šreko vašeg lica!

Zašto je obavezno prate četke za šminkanje?


Čekajte, već odavno vam je ušlo u naviku da svako veče i svako jutro perete zube, i to ne preskačete? Pa kako onda možete da dozvolite da ne možete da se setite kada ste poslednji put oprali četke za šminkanje? Jeste li svesne šta radite svom licu?

Ne znam da li vam je poznato ali četke, usled lošeg održavanja zaista sakupljaju prljavštinu, razne pigmente šminke kao i ulja… Šta se dešava kada se ne peru?Naravno, dolazi do iritacija i infekcije kože. Rizikujete da dobijete upalni proces koji ćete posle mesecima lečiti, a sve zato jer vas mrzi da u nekoliko jednostavnih koraka operete vaše bjuti alate? Urazumite se!

Foto: unsplash

Kako prati četke za šminkanje?

  • Da biste obavili čišćenje četkice, unapred pripremite malo ubrusa ili toalet papira i šampon za kosu. Vrlo je važno da šampon koji koristite bude neki od dečijih ili šampona na biljnoj bazi. Agresivni šamponi mogu prouzrokovati ispadanje dlačica iz četkice.
  • Stavite malu količinu šampona na dlan. Dodajte isto toliko vode. Skupite prste kako vam se ne bi sve rasulo iz ruke. Uzmite četkicu i počnite lagano da je trljate o dlan na koji ste sipali šampon i vodu. Radite ovo dok se ne stvori poprilična količina pene koja će očistiti nečistoću sa četkice, a onda trljajte još 10 sekundi.
  • Nakon toga je rukom obuhvatite oko cele njene širine i povlačite odozdo na gore, kako bi prljavština sakupljena u korenu dlake izašla. Ovaj postupak ponavljajte sve dok boja potpuno ne izađe iz četkice.
  • Četkicu zatim dobro isperite pod mlazom vode.
  • Stiskajući četkicu odstranite višak vode koji je zaostao na njenim dlačicama. Ostavite je da se osuši položenu na neku ravnu podlogu.

Teško? Verujem da nije! Zato, pravac u kupatilo i sredite te četke za šminkanje, znate da zaslužujete najbolje!

To Top