Lepota

Šminka za kožu sklonu aknama – imamo rešenje za vas!

Bez obzira na to koliko vode popili, koliko skupe maske za lice koristili ili koliko se pridržavali svoje bjuti rutine, tvrdoglave bubuljice na licu odbijaju da se sklone? Hmmm, verovatno ste već očajni i više ne znate šta da radite? Dosta vam je ovih i onih saveta, ne želite da se odreknete šminke, ali ne želite ni da večno šetate sa buknulom kožom lica? Imamo rešenje za vas!

Pre nego što dublje uđemo u savete za lepotu i šminkanje problematične kože, prećićemo direktno na najčešće postavljano pitanje – Da li šminka uzrokuje akne? U teoriji, da. Ali praktično govoreći, mnogi faktori dolaze u obzir prilikom nošenja šminke, čak i ako je sam proizvod za šminkanje sasvim prigodan za vašu kožu, drugi faktori mogu uticati na izbijanje crvenila i bubuljica. Koji su to faktori, pitate se? Hajde da vidimo.

Izaberite prave proizvode za šminkanje


Ova tačka je na prvom mestu! Jednom kada pronađete proizvod koji odgovara vašem tipu kože, istražite sastojke formule i pročitajte nepristrasne kritike o tome kako deluje na sličnim tipovima kože. Zatražite uzorke proizvoda iz parfimerija i prodavnica šminke i testirajte ih duži vremenski period pre nego što donesete veliku odluku. Ako ništa od toga nije dostupno i ako želite da kupite baš taj puder, počnite tako što ćete kupiti najmanju veličinu.

Redovno perite četke za nanošenje šminke


Četke za šminkanje mogu izazvati mnogo problema u nezi kože ako se ne održavaju čistima. Obavezno perite svoje svake nedelje. U potpunosti ih osušite pre upotrebe. Tretirajte ih kao lični predmet poput četkica za zube i ne delite ih ni sa kim.

Potražite šminku specifičnu za akne

Brojne kozmetičke kompanije imaju proizvode za šminkanje sa sastojcima poput salicilne kiseline koja pomaže u smanjivanju bubuljica. Uverite se da formula koju odaberete nije komedogena i ne sadrži ulje kako biste sprečili začepljenje pora. Pored toga, korektori su odličan proizvod za šminkanje kože sklone bubuljicama jer stručno rade na njihovom prekrivanju, kao i smanjenju vidljivosto mrlja i ožiljaka.

Nosite šminku sa predostrožnošću

Kada koristite šminku za problematičnu kožu, proizvode često dezinfikujte. Izbegavajte da koristite prste za nanošenje kozmetičkih proizvoda. Odlučite se za proizvode koji imaju ugrađene dozere. Održavajte i aplikatore čistim. Izbegavajte svakodnevno nošenje šminke kako biste sprečili začepljenje pora.

Priznaćete, nije teško. Potrebno je samo malo truda i strpljenja.

To Top