Lepota

Pirinčana voda – sjajno bjuti otkriće!

Kada je nega kože i kose u pitanju, verujemo da vam je više dosadilo da iznova i iznova tražite proizvode koji nikako da zaista pomognu i uklone probleme sa kojima se suočavate. Kada na to dodamo da je potraga za proizvodima koji ne sadrže hemikalije sve češća, zapravo shvatamo da je naš trud uzaludan, jer, nikada se ne može sve poklopiti.

Međutim, ono što smo izgubili iz vida, jesu prirodni proizvodi koji zaista utiču na poboljšanje izgleda kože i kose. A najbolje od svega je to što ih svako od nas ima u svojoj kuhinji! Jedan takav sastojak je i pirinčana voda, u koju se mnoge bjuti blogerke, mame, domaćice, poslovne žene, pa i one koje baš i ne vole da se “mlate” sa brojnim preparatima za negu kunu.

Pirinčana voda, koja nije ništa drugo do voda u kojoj je pirinč neko vreme ostavljen ili prokuvan, sadrži obilje blagodati a dodavanjem ovog proizvoda u vaš bjuti ritual, poboljšaće zdravlje vaše kože i kose na najprirodniji način i bez hemikalija. Da li ste spremne da saznate kako i na koji način možete da iskoristiti ovu prirodnu blagodet?

Foto: unsplash

Blagotvornost pirinčane vode na kožu

Štiti kožu od sunca

Pirinčana voda deluje kao prirodno sredstvo za zaštitu od sunca i štiti vašu kožu od štetnih UV zraka. Takođe pozitivno utiče na lečenje opekotina od sunca kao i na otvaranje zapušenih pora lica.

Sadrži komponente koje utiče na usporavanje starenja kože

Pirinčana voda usporava pojavu prvih znakova starenja kože. Ona je bogata vitaminom A, vitaminom C, vitaminom E, flavonoidima i fenolnim jedinjenjima. Takođe, sadrži ferulnu kiselinu i alantoin, koji su neophodni za normalno funkcionisanje kože.

Poboljšava ten

Jedna od ključnih funkcija pirinčane vode je uticaj na ten kože. Umočite tupfer u fermentisanu pirinčanu vodu i masirajte lice. Vidljivost mrlja od sunca, pojačana pigmentacija i pegice biće umanjene.

Foto: unsplash

Blagotvornost pirinčane vode na kosu

Pomaže kod kovrdžave kose

Brojna istraživanja pokazala su da upotreba pirinčane vode može poboljšati elastičnost, teksturu i manje trenje i “krivljenje” kose. To je uglavnom zbog prisustva inozitola, ugljenih hidrata koji se nalazi u vodi od pirinča.

Uravnotežava nivo pH vlasišta

Pirinčana voda pomaže da prirodna ulja vaše kose budu netaknuta, a nivo pH sličan je nivou vlasišta! Dodajte nekoliko kapi esencijalnih ulja u vodu od pirinča i zamenite ovu smešu svojim redovnim šamponom.

Poboljšava rast kose

Pirinčana voda je vrlo korisna za smanjenje opadanja kose. Aminokiseline prisutne u vodi od pirinča pomažu u regeneraciji kose kao i bržem rastu kose. Vitamini B, C i E su ključni za brži rast, a pirinčana voda upravo njih sadrži.

To Top