Lepota

Slabi i lomljivi nokti postaju prošlost uz pomoć ova dva proizvoda!

Bez obzira na to da li grickate nokte ili je u pitanju nedostatak vitamina, vaši nokti su krhki, lome se i nikako da izrastu? Trudite se da se hranite zdravo, da unosite vitamine kroz brojno voće i povrće, ali stanje vaših noktiju se ne poboljšava? Ma ne pomaže vam ni tajgel lak na koji ste se “navukli” misleći da ćete konačno imate jake nokte?

Ne brinite, imamo divnu vest za vas! Uz pomoć ove dve stvari, konačno ćete imati lepi frenč na svojim noktima! Pitate se o čemu se radi? Ne biste verovali:

Vazelin

Ukoliko vam je kožica oko noktiju izuzetno suva, znajte da vaši nokti kao ni nokatna ploča ne dobijaju dovoljno vlage, te se zato često lome. Kako biste konačno izašli kao pobednik iz ove ljute borbe, nabavite vazelin u samu smesu ubacite 2-3 kapsule vitamina E. Ovu smesu koristite, odnosno mažite svako veče pred spavanje. Upamtite da se smesa nanosi na kožicu oko noktiju, ne na same nokte. Ovo uvrstite u večernju rutinu minimum dva meseca, a razlika nakon toga će biti i više nego očigledna. Pristupačno, lako i nadasve korisno!

Foto: unsplash

Limun

Limun je upravo taj jedan sastojak s kojim svi imaju odnos toplo-hladno. Iako ga neki obožavaju jer je kiseo, drugi baš iz tog razloga ne mogu da ga smisle. Međutim, kada su nokti u pitanju, oni definitivno čine čuda. Sadržaj kiselosti pomaže u posvetljavanju noktiju i uklanja mrlje, a istovremeno jača nokat. Sadržaj vitamina C je ono što je potrebno vašim noktima. Sve što treba da uradite je da svaki drugi dan istrljate nokte sa kriškom limuna. Trljate 5 minuta, a nakon toga operite ruke. Ubrzo ćete videti neverovatno poboljšanje! Kratki, lomljivi neugledni nokti postaće vaša prošlost!

To Top