Lepota

Uvrstite med i mleko u dnevnu bjuti rutinu i uživajte u njihovim blagodetima!

Mleko i med su uobičajeni kuhinjski sastojci koje uvek možete pronaći u svom domu. Da li biste nam verovali ako kažemo da ova dva sastojka da izleče skoro pa sve vaše probleme sa kožom?

Magična svojstva u njima čine masku za lice odličnim sredstvom za čišćenje i piling, a takođe vam mogu pomoći u lečenju akni. Mleko i med doprinose hidrataciji kože i održavaju je čistom i mekom.

Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja je alfa-hidroksi kiselina koja pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija. A prirodna AHA (alfa-hidroksi kiselina) u mleku deluje kao izvrsna hidratantna krema. S druge strane, med pomaže u otvaranju pora i čišćenju prljavštine. To je omekšivač i ovlaživač koji može da veže vlagu na vašu kožu pri čemu pomaže u regulaciji nivoa pH kože.

Pred vama su tri razloga zbog kojih ovu kombinaciju morate da uvrstite u vašu svakodnevnu rutinu. Nećete se pokajati!

Foto: unsplash

Umivanje lica medom i mlekom

Kako su oba sastojka neverovatna sredstva za čišćenje i mogu inhibirati mikrobnu aktivnost koja izaziva akne, ona mogu biti vaš najbolji izbor za čišćenje lica koji ćete praktikovati svakog jutra. Sve što vam potrebno je domaći med i mleko. Pomešajte ova dva sastojka u razmeri 1:2 dok ne postignete konzistenciju poput kreme. Nanesite ih na lice i ostavite da odstoji 5 do 10 minuta. Nakon toga lice operite hladnom vodom. Nanesite tonik i kremu koja odgovara vašoj koži i spremni ste za dan koji je pred vama.

Piling maska za lice

S obzirom na to da mleko sadrži proteine kolagena, koža uz pomoć njega takođe vraća svoju elastičnost i izgleda mladoliko. Brojna svojstva mleka i meda sprečavaju upalne procese na koži. Pomešajte sastojake u jednakoj količini i stavite smesu u mukrotalasnu na minut, kako biste dobili gustu toplu pastu. Nanesite smesu na lice i isperite nakon 15 minuta. Ova maska uklanja prljavštinu, mrtve ćelije i odlično hidrira vašu kožu.

Piling za lice

Pomešajte ova dva sastojka sa ječmom ili mlevenim bademom i priuštite vašoj koži kraljevski piling. Mešajte ova tri sastojka dok ne dobijete željenu gustinu (poput paste), nanesite smesu na lice i nežno masirajte kožu lica ili tela. Oduševićete se rezultatima.

Za lepotu je potrebno tako malo, zar ne? I najbolje od svega je što su vam ovi sastojci uvek nadohvat ruke. Pored toga, prirodni su! Uživajte!

To Top