Zdravlje

Ojačajte svoj imunitet u samo nekoliko jednostavnih koraka!

Slab imunitet može da izazove mnogo problema kako našem telu tako i našem umu. Umor u frustrirabost zbog istog su najmanji problem. Ono što slab imunitet može da izazove, mnogo je veće od toga. Infekcije, grip, groznica i brojne druge bolesti javljaju se kada nam imunitet padne, odnosno, kada naše odbrambene ćelije nisu dovoljno jake da nas zaštite.

Stoga, pošto je imuni sistem odgovoran za zaštitu našeg tela od virusa, bakterija i drugih “uljeza”, važno je da ojačamo naše telo.

U nastavku smo vam pripremili pet saveta za jačanje celokupnog organizma i imuniteta.

Hranite se zdravo

Verujemo da vam je ovaj savet dosadio ali svesni ste toga da samo zdravom ishranom možete sebvi obezbediti kvalitetan i dug život. Hrana bogata zdravim i hranjivim sastojcima neophodna je za održavanje balansa a samim tim i za održavanje dobrog imuniteta.

Ishrana bogata vitaminima je neophodna za zdravlje. Vitamin C Vitamini A, B, kao i gvožđe, cink i selen, su ključni sastojci koji direktno deluju na jačanje imuniteta.

Izlažite se suncu svaki dan

Sunce je glavni izvor vitamina D, stoga se preporučuje da svakoga dana na suncu provedete bar 15 minuta. Vitamin D je neophodan za jačanje kostiju i odbranu imunog sistema.

Foto: Unsplash

Aktivirajte se

Pored smanjenja stresa, vežbanje je odgovorno za proizvodnju antitela u telu. Moguće je da se bavite nekom fizičkom aktivnošću čak i ako ste kod kuće. Odvojite 30 minuta svog dana i koristite jednostavne materijale za vežbanje, kao što su konopac ili stolica. Nema izgovora!

Redovno se hidrirajte

Unos tečnosti je odgovoran za uklanjanje viška nečistoća iz tela. Pored toga, hidriranje pomaže i u prevenciji bolesti.

Količina vode koja se konzumira dnevno može da varira, u zavisnosti od nekoliko faktora, kao što su starost i težina svake osobe, kao i klima i temperatura mesta u kojem neko živi. Idealno je piti najmanje dva litra vode dnevno.

Dobro i dovoljno spavajte

Već je dokazano da ljudi koji spavaju manje od 6 sati češće obolevaju od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, nedostatak kvalitetnog sna otežava proizvodnju novih ćelija tokom odmora, snižavajući imunitet i ostavljajući pojedinca slabim. Da se ​​to ne bi dogodilo, najbolje je spavati u proseku 7 ili 8 sati.

To Top