Lepota

Želite punije obrve? Uz pomoć tri jednostavna trika ostvarite svoj san!

Kozmetičke kompanije prodaju olovke, gelove i druge proizvode koji mogu pomoći da vaše obrve izgledaju gušće. Ali sve to zamara, zar ne? I uvek se pitate postoji li neki prirodniji način za postizanje punijih obrva? Naravno da postoji i zaista je vreme da prestanemo da se oslanjamo na šminku.

Bez obzira da li imate neuredne ili samo prirodno tanke obrve, postoje brojni kućni proizvodi koje možete isprobati ukoliko želite deblje obrve. Hajde da vidimo šta vam je pri ruci i šta vam zaista može pomoći.

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje postaje sve popularnije i kao ulje za kuvanje i kao dodatak ishrani. Takođe se reklamira kao blagotvoran proizvod za kosu i kožu.

Iako je ulje detaljno proučavano zbog opštih zdravstvenih problema, kao što su gubitak težine i demencija, nema široko rasprostranjenih naučnih podataka koji podržavaju upotrebu kokosovog ulja za povećanje debljine kose.

Ipak, na tržištu koje je puno “pomoćnika” koji nisu dobri za nas, kokosovo ulje je jedan od najboljih i najzdravijih proizvoda koji vam konstanom upotrebom može pomoći.

Da biste ga koristili: Jednostavno zagrejte malu količinu ulja u rukama i umasirajte je u područje obrva. Možete ostaviti ulje preko noći i isprati ga ujutru.

Ulje čajevca
Poput kokosovog ulja, ulje čajevca stimuliše rast i debljinu obrva stvarajući hidratantnu barijeru koja pogoduje dlaci, u ovom slučaju obrvama.

Ulje čajevca je kroz istoriju korišeno za posekotine i druge povrede a pored toga je odlično i za tretmane kože. Možete pronaći i ekstrakte ulja čajevca za nanošenje direktno na obrve.

Ulje čajevca nanosite svakodnevno na obrve i ostavite ga preko noći.

Ulje lavande
Ulje lavande je možda najpoznatije po svojim umirujućim efektima. Kada se primenjuje lokalno, takođe utiče i na rast kose i obrva.

Kako biste postigli najbolji efekat, svakodnevno nanosite ekstrakte lavande na područje obrva. Samo upamtite, pre nego što nanesete ulje na obre, testirajte ga na drugom delu kože, jer kod nekih ljudi može izazvati osip.

U nekim slučajevima, postizanje debljih obrva može jednostavno zavisiti od pravilnih tehnika nege. Obavezno sledite ove savete:

  • Izbegavajte prekomerno čupanje obrva.
  • Uvek uklanjajte neželjene dlačice samo pri slabom osvetljenju. Rad pri jakom osvetljenju dovodi do prekomernog čupanja.
  • Ne pritiskajte previše područje olovkama za obrve.
  • Svakodnevno četkajte obrve četkom za obrve.

To Top