Home

Aktuelne gradske teme

Hehe, baš je lud ovaj mesec za nama nekako, zar ne? Svašta se tu ispodešavalo, a ko zna šta se sve tek neće ispodešavati.

For starters, otvorena je prva SOS radnja za slabije stojeće sugrađane. Mogu da kupuju izbeglice, penzioneri, invalidi i oni čija primanja ne prelaze donje definisanu granicu. Da li treba napomenuti da je na otvaranju bio red u kojem su ljudi čekali pet sati da bi kupili neke stvari kao što je na primer hleb? Naravno, očekujem da će već posle nekoliko dana velika količina robe iz SOS prodavnice da se nađe na tezgama na pijacama beogradskim. Najzanimljivije od svega je i to što postoje artikli koji su u SOS radnji skuplji nego u drugim prodavnicama. A kapiram da i oni idu „kao alva“.

Pa onda, mart, bombardovanje, i to još 10 godina. Svi se sećaju kako su proveli te dane. Ako je sudeći po ekipi sa foruma, onda je najmanje polovina gledala Esmeraldu na Pinku kad je bombardovanje počelo, skoro svi su prvog dana bili u panici i u skloništima a najveći broj njih je nakon toga počeo da bleji po ulicama, igra basket, i što je najcrnje u takvoj situaciji, zapravo se druži sa komšijama i super se provodi.

Da vidimo dalje, sajam automobila u Beogradu, u sred ekonomske krize. Veliki broj izlagača, veliki broj automobila. Sajam nije ni počeo, a najskuplji automobil, vredan 170,000 evra, već je bio prodat. Ako se ne varam, u pitanju je neki Audi Q7. Ne sumnjam da će se prodati i najveći broj drugih automobila.

I konačno, imamo i „solidarni porez“ kojim se oporezuje svako ko ima zaradu od preko 12,000 dinara. Da, ako primate tih 120 evra, i vi ćete platiti 6%, tako da ćete biti kraći za 10 evra. Na tako maloj plati, to je prilično „skromna“ cifra, zar ne? Zanimljivo je da je Vlada bila toliko fina pa je ostavila poslodavcu da odabere da li će on da podnese teret tih 6% ili zaposleni. Baš me zanima da li će biti jedna ili dve firme u Srbiji koje će na sebe preuzeti tih 6 procenata.

I tako, ne može se reći da nije zanimljvo, jelda?

To Top