Home

Poklon s neba!

Imate problem sa komšijama koje vam se stalno parkiraju ispred kapije? Ne možete nikako da ih oterate jer oni uvek sklone kante/cigle/daske koje ste postavili na to mesto? Rešenja ima nekoliko, od vezivanja pit bul terijera, preko postavljanja kioska do stavljanja bodljikave žice, ali nijedno od njih nije prosto i zahteva dosta vremena. Mi vam predlažemo dva druga, efikasna a prosta rešenja.

Rešenje I – Pada fasada!

Izuzetno efektan način da sprečite nekoga da se parkira ispred vrata. Jedini zahtev je da zaista imate nekakvu fasadu tik iznad kapije odnosno vrata. Dovoljno je da bacite pokoji kamen ispred ulaza, stavite kartonski natpis “Ne parkiraj! Pada fasada!” i vaš posao je gotov. Za slučaj da se neko zaista parkira, dovoljno je da mu malo peska bacite na šoferku i haubu (nećemo da oštetimo auto, samo da upozorimo “izgrednika”) i on se na to mesto više neće parkirati, a njegov primer poslužiće drugima.

Rešenje II – Ptice

Ptice umeju da budu prilično efikasan način rasterivanja onih koji bi da se parkiraju na vaše mesto. Dovoljno je da iznad ulaza navabite ptice na ukusan obrok, a zatim ostavite prirodu da reguliše pitanje probave te da ovi pernati sugrađani izbace iz svog organizma nepotrebne ostatke hrane. Ako ih još ima nešto više, uspeh je zagarantovan. Dovoljno je da vozač vidi da je to mesto “bombardovano” od strane ptica, i sigurno mu neće pasti napamet da se tu parkira.

Bonus rešenje – Obeležite parking

Ali ne na tradicionalni način tako što ćete na mesto na kojem ne želite da se neko parkira napisati “X”. Ne, zapravo, na mesto levo i desno od ulaza postavite znakove sa natpisom “Ovde se parkira žena-vozač!”. To će biti dovoljno da mesto ispred vašeg ulaza uvek bude slobodno.

To Top