Beograd

Nova BG zona za parking – “A” – ljubičasta

Nova parking servis zona “A” pokriva kosančićev venac i daje samo 30 min parkinga za 100 dinara, a tu je i povećanje cene dnevne karte na 2800 din.

Beograđani su od 18. februara dobili novu parking zonu – A zonu, ljubičaste boje. Ova “ekskluzivna” zona pokriva deo oko Kosančićevog venca i omogućava tek 30 minuta parkiranja po ceni od 100 dinara. Iako sam svestan velike gužve za parkiranje u centru, stvarno ne znam kome bi 30 minuta parkinga moglo da odgovara, osim ako ne planira da “skoči” do lokalne prodavnice i vrati se nazad ekspresno. Samo će vreme pokazati kako će nova ljubičasta zona proći i da li će zapravo doprineti smanjenju gužve za parking u ovoj glavnoj zoni. Naravno, uspeh ovog pilot projekta sigurno će doprineti tome da se “A” proširi i na druge centralne delove grada.

Najveći “gubitnici” u ovoj situaciji su stanari iz crvene (1.0) i žute (2.0.2) zone koji više neće moći da se parkiraju u “ljubičastoj”.

Nova ljubičasta zona “A” (c) parking servis

Parking servis je inače na svom sajtu ovu novu zonu kao i poskupljenje dnevne karte (kazne) sa 1800 na 2800 dinara objavio “smuljanim” naslovom – “Продужено време паркирања у зонама и нова Зона А“.

Inače, produženo parkiranje, donekle OK opcija koju je grad uveo, odnosi se na 30 min dodatnog parkiranja u crvenoj i po 1h dodatnog parkiranja u žutoj i zelenoj zoni pored već “propisanih” 1, 2 odnosno 3h u tim zonama. Cena jeste nešto viša, ali makar omogućava da produžite boravak ako vam je baš “frka”.

Ako vas više zanima o produženom boravku u zonama, pogledajte sliku ispod:

(c) Parking Servis
To Top