Nepusacki lokali

Kafeterija – Koče Kapetana

Kafeterija u Koče Kapetana ima jedan od najvećih prostora za nepušače.

Ovaj tekst deo je cele sekcije “Lokali bez dima” odnosno “Nepušački lokali” koji obrađuje mesta u Beogradu u kojima je kompletno zabranjeno pušenje ili u kojima postoji jasna fizička podela na pušački i nepušački deo. Sve članke ove tematike pogledajte u LISTI.

Jedna od “ušuškanijih” (ali nikako manje posećenih) Kafeterija nalazi se u ulici Koče Kapetana, na Vračaru, blizu Kalenić pijace.

Brzi info:

  • Konfiguracija: U potpunosti odvojeni deo za nepušače na spratu ispod
  • Broj mesta: 4-5 stolova, veliki središnji sto sa 10ak mesta i “tribine”
  • Gužva: ne
  • Adresa: Katanićeva 22, Beograd
  • Radno vreme: 7 do 23h (nedeljom od 8 do 23h)
  • Internet: OK
(c) Octogon.co.rs

Prostor je interesantno osmišljen sa celim jednim zidom ispred kojeg su “tribine” na dva nivoa, povećavajući tako kapacitet ovog mesta znatno iznad nekoliko stolova koje inače nudi. Pored malih stočića sa dve stolice tu je i veliki deo sa foteljama i dvosedom (prikazan na slici iznad) kao i veliki radni sto sa konektorima za struju.

Posebno zanimljiv je i odvojeni deo za dečiju igru, svojevrsni “zamak”.

Usluga

Ume da se dogodi da vas konobari ne vide pri ulasku ili jednostavno zaborave, pa se morate popeti na sprat da ih obavestite da postojite, nešto poručite ili platite račun.

Gužva

U delu za nepušače, za razliku od ostatka lokala, najčešće nema gužve ili makar uvek ima jedan do dva slobodna stola.

Veliki radni sto (c) Oktogon.co.rs

Problemi

Pored već pomenutog problema sa uslugom i konobarima, drugi potencijalni problem ovog prostora je novi trend po kojem je pušenje zabranjeno, ali elektronske cigarete nisu. Koristeći rupe u zakonu ili jednostavno zbog toga što ih nije briga, tvorci elektronskih cigareta su u dogovoru sa vlasnicima lokala postavili nove znakove unutar nepušačkih delova u kojima ih obaveštavaju da je pušenje zabranjeno, ali Iqos, glo i slična “ekipa” nisu. Iako zakon jasno propisuje da gde je zabranjeno pušenje ne sme biti ni elektronskih cigareta, ovaj sistem će verovatno ostati na snazi sve do potpune zabrane pušenja u lokalima koja se očekuje (već nekoliko godina doduše).

Mapa

To Top