Nepusacki lokali

Fresh Cup – Kajmakčalanska

Mesto sa odličnom kafom a bez dima. Ima li neku manu? Da, malo mesta!

Ovaj tekst deo je cele sekcije “Lokali bez dima” odnosno “Nepušački lokali” koji obrađuje mesta u Beogradu u kojima je kompletno zabranjeno pušenje ili u kojima postoji jasna fizička podela na pušački i nepušački deo. Sve članke ove tematike pogledajte u LISTI.

Brzi info:

  • Konfiguracija: Ceo lokal je nepušački
  • Broj mesta: 4-5 stolova
  • Gužva: Da
  • Adresa: Kajmakčalanska 20, Beograd
  • Radno vreme: 8 do 20h
  • Internet: OK
(c) Foursquare

Fresh Cup je jedno od onih mesta koje je među prvima, u novom talasu, krenulo da nudi “pravu kafu”. Da ne grešim dušu, ali mislim da su se otvorili i pre Kafeterije, Aviatora i sličnih lokala. Dugogodišnji vlasnik Kuće Čaja odlučio je da se ipak prebaci na ono što donosi više novca i gostiju u krajnjoj liniji.

Ipak, određenu filozofiju iz kuće čaja preneo je i ovde – lokal je u potpunosti nepušački a pored kafe (a tada čaja) nudi i određeni broj dodataka – kolača, posebnih sorti i mešavina napitaka i tome slično.

Usluga

Usluga je brza, utoliko što je lokal izuzetno mali. Neće vas zaobići konobar niti ćete dugo čekati na kafu.

Sa druge strane, svi blendovi kafe su vrhunski, izbor čajeva takođe kao i pratećih proizvoda. Sve kafe možete uzeti i za poneti ili kupiti određenu količinu za pravljenje na kućnom kafe aparatu.

Gužva

Posebno zimi, kada bašta ne radi, ovo može biti jedan od ključnih problema kod dolaska u Fresh Cup. Ceo lokal ima ne više od 5 stolova u jednom izuzetno skromnom prostoru kojem dominira šank.

Čak i ukoliko nađete sto, privatnost sigurno nećete, pošto su stolovi jako zbijeni i sve se dešava “oko vas”. Ovo nekome možda nije problem, ali je potrebno napomenuti.

Problemi

Mimo pomenute gužve zimi, koja je doduše prisutna i leti, ali su vam makar veće šanse da nađete mesto, Fresh Cup je idealno mesto za dobru kafu. Druga stvar može biti parking koji u tom delu grada nije lako pronaći.

Mapa

To Top