Nepusacki lokali

Coffee Cake – Zvezdara

Coffee Cake nudi dobre proizvode i kvalitetnu kafu blizu Cvetkove pijace. A kakav je deo za nepušače?

Ovaj tekst deo je cele sekcije “Lokali bez dima” odnosno “Nepušački lokali” koji obrađuje mesta u Beogradu u kojima je kompletno zabranjeno pušenje ili u kojima postoji jasna fizička podela na pušački i nepušački deo. Sve članke ove tematike pogledajte u LISTI.

Brzi info:

  • Konfiguracija: Jedna manja prostorija je nepušačka (nije fizički odvojena)
  • Broj mesta: 5 stolova
  • Gužva: Često
  • Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 304, Beograd
  • Radno vreme: 7 do 22h (nedeljom do 14:30h!)
  • Internet: OK

Coffee Cake u Beogradu trenutno postoji na dve lokacije – Zvezdara na bulevaru, blizu Batutove i kod Kalenić pijace. Ovim tekstom obrađujemo lokaciju na Zvezdari.

U slučaju da ste želeli da na Zvezdari, blizu Cvetkove pijace, popijete dobru kafu i eventualno pojedete nešto dobro, bilo da je slatko ili slano, niste baš imali preveliki izbor – Coffee Cake je verovatno bio jedini. U međuvremenu su se otvorila i poneka nova mesta, ali je Coffee Cake ostao dosledan svom kvalitetu i vrednostima.

Široka ponuda peciva i nešto ozbiljnijih obroka (paste, pice, čorbe i potaži) kao i veliki broj kolača i torti lako je pronašao svoj put do lokalne klijentele, uz već pomenutu kvalitetnu kafu i druge srodne napitke. Leti je otvorena i bašta pa je čitav ugođaj još veći, iako bašta sama po sebi nije baš najreprezentativnija. Zavučena je “ispod zgrade” i “betonska”. Prateći zakon o zabrani izloženosti stanovništva duvanskom dimu (Zakon o zabrani pušenja narodski rečeno) ovaj lokal odvojio je jedan svoj deo za nepušače.

(c) Coffee Cake website

Deo za nepušače zapravo je manji deo ovog lokala i nalazi se tik uz ulaz i šank za poručivanje. Kao takav zimi je izložen udarima hladnoće kada se pokretna vrata otvore, ali i kao takav bolja je opcija nego glavni deo lokala u kojem je pušenje naravno dozvoljeno i kroz koji morate proći ukoliko želite da odete do toaleta.

Gužva

U nepušačkom delu na raspolaganju su do skoro bila četiri visoka stola za sedenje. Nakon renoviranja zamenjena su za pet manjih stolova, pa je time kapacitet ovog nepušačkog dela uvećan, ali to i dalje nije dovoljno, pa je dolazak u Coffee Cake, posebno ako “ciljate” nepušački deo, svojevrsni rulet. Možete da probate, pa ako vam se posreći, sjajno. Problem nastaje što, kao što smo pomenuli, u okruženju nemate baš previše alternativa pa morate dva puta razmisliti da li tamo želite da se zaputite ili ne.

Ovaj simpatični deo nažalost rezervisan je za pušače, što potvrđuje i znak gore desno (c) Coffee Cake website

Usluga

Što se same usluge tiče, Coffee Cake zaslužuje sve pohvale. Radnici su ljubazni i brzi, proizvodi dobrog kvaliteta a lokal se trudi da ima i “ono nešto ekstra” da se pomalo izdvoji u odnosu na druge. To je u ovom slučaju lokalno pravljen kolač koji dobijate uz svaku poručenu kafu.

Mapa

To Top