Doručak u Beogradu

Intergalactic Diner – od 07h

Dobro poznato mesto za burgere u gradu ima i svoj doručak. Da li je jednako dobar kao i burgeri?

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 07h do 12h (i vikendom) tj. 24h
  • Cene: između 200 i 400 dinara po porciji
  • Adresa: Internacionalnih brigada 22
  • Odvojeni nepušački deo: da
  • Napomena 1: Postoji i Intergalactic u hotelu Jugoslavija, mi smo doručkovali u ovom u Internacionalnih brigada
  • Napomena 2: Intergalactic radi 24h dnevno, u teoriji bi doručak trebalo da možete da dobijete i pre 07h, ali mi smo probali od 07h pa tako i beležimo.

Intergalactic Diner je napravio pravu malu revoluciju u domenu burgera i tog koncepta američkih dinera kada se pojavio kod nas pre nekoliko godina. (Ham)burgeri + džuboks na žetone, šejkovi i neograničena filter kafa verovatno su nešto najbliže što američkom dajneru možete da doživite u Srbiji. Pored jela “preko dana” u ponudi je i doručak, koji izgleda ovako:

Ponuda za doručak (c) Beep.rs

Prvo i najvažnije, kao što smo stavili u napomeni i naslovu, Intergalactic služi doručak “od jako rano”. Mi smo isprobali od 07h, mada bi u teoriji, pošto lokal radi 24h, trebalo da možemo da doručkujemo i ranije. Doduše, po “raspoloženju” radnika u 07h, nismo sigurni koliko bi bili radi za pravljenje doručka u 5 ujutru. Možda isprobamo leti! 🙂

Druga bitna stavka, koju Intergalactic nudi a nije tako česta na ostalim mestima je mogućnost da formirate doručak baš onako kako želite. Svaka stavka koja je u ponudi ima svoju cenu, pa ukoliko želite omlet od 6 jaja sa slaninicom i javorovim sirupom, ili kajganu sa mocarelom i sladoledom – nije problem!

Za one koji su neodlučni ili nisu kreativni, postoje i već formirani obroci, takođe ih možete videti na meniju iznad. Dobro su osmišljeni i neobični. Malu zamerku moramo izneti na kontinentalni doručak, koji bi trebalo da simulira engleski, ali je dosta daleko od njega.

(c) Beep.rs

Porcije su solidne veličine i dovoljne za doručak a dodatni benefit je što praktično za sve sa menija možete odabrati na koji način želite spremljena jaja. Ako vam se dopada neka od opcija ali baš ne biste da bude omlet nego na oko ili kajgana, možete da zatražite i tako ćete i dobiti.

(c) Beep.rs

Piće

Obratite pažnju da određeni obroci u sebi već imaju uključeno piće. Mimo toga, Intergalaktik nudi standardnu ponudu napitaka a ono što bismo izdvojili je filter kafa koja je, po američkom fazonu – “free refil” odnosno možete je dosipati koliko god puta želite. Ovo pravilo važi tokom čitavog dana a ne samo za doručak.

Mapa

Ocena: 9 / 10 i preporuka za odlazak

Intergalaktik od nas u ovom trenutku dobija najveću ocenu koju smo dali nekoj lokaciji za doručak, razlozi su mnogobrojni.

Cene su umerene, mesto radi od 7 sati, ponuda je šarena i pored toga nudi mogućnost da sami kreirate svoj obrok. Filter kafa je sa besplatnim refillom a ujedno je i povoljna (kao što su i čaj, jogurt i slično) a poseduje i odvojeni deo za nepušače. Ako si ljubitelj omleta, definitivno najbolje mesto!

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz marta 2019. Revidiranje ocene obavljamo ne pre 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 

(c) Beep.rs
(c) Beep.rs
To Top