Home

Uniforme u škole!

Sve više postajem pobornik vraćanja uniformi u škole, a prvenstveno školskih torbi kao takvih. Sad ću zvučati kao džangrizavi deda, a zapravo nije tako puno vremena prošlo otkad sam završio srednju školu, ali ono što se trenutno dešava po pitanju oblačenja se graniči sa neverovatnim. Sećam se, kod nas je u odeljenju samo jedna devojka pokušala da dođe sa ženskom tašnom (tašnicom, preciznije) na časove i bila je brutalno ishejtovana i to od strane profana. Dobijala je komentare tipa “A ti devojko sledeći put ponesi knjigu, da možeš da pratiš predavanje, ako može da ti stane u tu torbicu”.

A danas, danas ne znam da li iti jedno žensko dete nosi školsku torbu u školu, osim ako nije “padavičarka/goth/metal” devojka pa na rancu, crne boje of course, ima i veliki broj bedževa i ispise “666”, “Sotona rulaja – ostali frulaja”, “Hammerfall 4 life” i slično. Sve ostale nose nekakve ženske torbe i tašne, i iskreno mi nije jasno kako uopšte tu mogu da uskoče bilo koje knjige i sveske, osim ako ne nose samo jednu knjigu i samo jednu svesku, pa kao, čisto da imaju.

Takođe, mislim da nije dobro da toliko vremena troše da se sređuju za školu. Bolje je da duplo više potroše spremajući se za slikanje za potrebe Fejsa… ili beše nisam to hteo da kažem. Evidentno se u takvim situacijama vidi i staležna razlika odnosno razlika po životnom standardu, a iskreno, skroz me zanima i kako ovih dana ide priča sa mobilnim telefonima, kada svaki đak u odeljenju ima po dva komada.

Stoga, uniforme bi bile lep dodatak priči, pa posle nema potrebe nositi ženske torbe, nema potrebe nositi gomilu šminke i opterećivati se tim stvarima. Ajde, ajde, šta vam je matori perverznjaci. Imate gomilu slika u “Klinkama sa/iz…” pa se sladite, a kapiram da dobra porcija vas ima ima, da kažemo, zanimljiv stav o uvođenju uniformi.

Ah da, jel rubrika kao ilustraciju ima japansku devojčicu u japanskoj školskoj uniformi? Nemam pojma, al’ sam prilično siguran da će je Ćosa ubaciti. Osim ako ne vidi ovaj red, onda možda izbegne, da bi me kao fol zeznuo!

To Top