Home

Vakcina je pravi lek!

Gledam ovu vakcinaciju, novi grip, Republički zavod za zdravstveno osiguranje, radna grupa za borbu protiv gripa, ako tu zna neko o čemu se radi, svaka mu čast… A sve kreće kao po scenariju … prvo nabavljamo vakcine od firme koju kod nas distribuira Mišković, onda Tomica Milosavljević sve vreme govori kako se moraju vakinisati svi, ko neće da se vakciniše moraće da potpiše, a onda posle izlazi sa izjavama tipa „mi ne bismo kupoviali vakcinu da radna grupa protiv pandemije to nije tražila“. Pa brate, od kada dete navrši 3 godine znaš da kad mu nešto kažeš da mora da on neće, pa taman da je ne znam ni ja šta. Onda ni ne treba da čudi što se do sada vakcinisalo jedva nešto preko 50.000 ljudi, a sa Novartisom je sklopljen ugovor za tri miliona vakcina.

Podsetiću, inicijelno je radna grupa tražila sedam miliona, pa četiri da bi sada došli na tri. A izgleda da su i te tri previše, pošto se niko živ ne vakciniše, pa smo opet za džabe bacili pare. Bez obzira da li su vakcine dobre ili ne, nije trebalo biti posebno mudar pa videti da se narod kod nas jednostavno neće vakcinisati. „To su sve laži“, „ma oni ustvari političarima daju samo vitamine u vakcini, a nama ko zna šta“, „ne primam ja to neću da umrem od toga“ i slični su stavovi koje iznosi svako koga o vakcinaciji pitate. Kapiram da je ovih 50.000 zapravo hipohondrično raspoloženo pa su odlučili da prime šta god da se ponudi. Mis’im, nije bilo teško malo se raspitati pa videti da nam je 200.000 vakcina izgleda i više nego dovoljno. Pa da lepo te pare damo na tu modernizaciju Beovoza, da se od jednog kraja Beograda do drugog stiže za 7 minuta!

I sad šta – imamo 3 miliona vakcina sa kojima ne znamo šta ćemo, ako raskinemo ugovor moramo da plaćamo penale, pa neka samo tamo neko stavi na papir i vidi koja je od te dve opcije skuplja, pa ako treba neka uvezu te „tri milke“, neće da se baci, ko zna za šta može biti korisno – da recimo studenti medinice vežbaju davanje vakcina na lutkama.

E da, probao sam Jaffu od višnje, s*anje je.

To Top