Home

Komendije…

.Izgleda da sam oguglao na komedije 🙁 Ili to, ili su mi standardi toliko visoki da jednostavno ništa ne može da me nasmeje. Nisam fan bioskopa. Poslednji put sam išao da gledam Avatara jer je u 3D-u, a pre toga ne pamtim kad sam bio, a posebno da sam pritom išao na fazon „jao strava, idem u bioskop da gledam taj_i_taj film“. I većinom sve šta pogledam, a što možda nije puno, pogledam na monitoru svog voljenog računara. Tu je problem taj što nema dovoljno velike publike. OK, nekada film ne pogledam sam, mada nije da ne volim najviše da solo FastForwardujem sve dosadne scene i odgledam samo one koje me zaista interesuju, ali je suviše mali broj ljudi da bih imao reprezentativni uzorak.

I tako sam recimo pogledao Funny People sa Adam Sendlerom, ne sećam se da sam skoro pogledao gluplji film. OK, srećom, oni koji su gledali sa mnom su se složili sa tim. I vidm i neki po forumima. Međutim, IMDB ocena recimo, nešto tipa 7,5 od 10, što uopšte nije loše. I onda pomislim, ma to oni nešto nameštaju, ma to nije tako, ko zna ko je tu glasao bezveze itd. I onda se slučajno obrem u Domu Sindikata (našao sam bioskop u koji ću da odem) na filmu Dan Zaljubljenih. Srećom, nisam platio kartu inače bih se dodatno smorio. Enivejz, onako, ima sala jedno stotinak ljudi, fina ekipa, što bi se reklo. Kreće film, sve ide svojim tokom, nema smeha ni od korova, kad eto prve „smešne“ scene. Ja ništa, glupa je, al’ zato ostatak sale ne može da se sastavi od smeha. Opet, scena nakon toga, a’la „mačka je pala sa stola i upala u kutiju“, cela sala se zacenila, ja kao, wtf? I tako se svi silno zabavljaju, sem mene kojem je dosadno.

I onda razmislim, pa možda stvarno ja previše očekujem od filma, možda je on mega smešan, al’ sam ja glup pa to ne izvaljujem, pa mi posle bi i jasna ocena za Funny People (i slične filmove) na IMDB-u.

I onda postavim sebi još jedno pitanje – možda Holivud uopšte ne pravi loše filmove, samo im ja nisam ciljna grupa i očigledno sam u manjini na tržištu. A kad imaš jogurt of Kajsije koji se prodaje super i jogurt od jagode kojeg kupuje samo dvoje ljudi, jasno je koji će da nastrada, a možda i nije boljeg ukusa nego ovaj „kajsijasti“.

To Top