Home

Šta ti ženo tražiš u novinama?!

Prilično me je zainteresovalo izdanje magazina Story od 23. novembra tekuće godine, jer ono na svojoj naslovnoj strani donosi “Ekskluzivnu ispovest Katarine Rebrače – Moj život iza rešetaka”. Ako ste slučajno propustili priču, Katarina Rebrača i njena majka Sandrina Sandra Stojanka Vagner Bogunović optužene su za proneveru nešto ispod 40 miliona dinara. Već sam pisao o tome u nekoliko navrata, kao što vidite po linkovima. April je bio mesec, i od tada je Katarina draga u pritvoru. Izašla je iz istog 15. novembra, a već 23. novembra se pojavio Story sa njenom potresnom pričom. Ako se časopis štampa i distribuira jedno 2 dana, pa onda dok se tekst pripremi, naprave fotke, ovo-ono, ispašće da je Katarina odmah po izlasku skoknula do Omladinskih Brigada 88, gde je i redakcija magazina, da da intervju. Naravno, čitav tiraž Storya je rasprodat, sve srednjovečne (srednjevekovne?) gospođe su po’itale da vide šta se to “Kaći dogodilo”.

A tamo, sve pršti od genijalnih pitanja. Kaže “Jeste li pre boravka u pritvoru gledali seriju Prison Break, u kojoj je opstanak u zatvoru izuzetno surov?”. Braaate! Pa onda “Jeste li možda razmišljali da zatvorsko iskustvo pretočite u knjigu?”. Kaća odgovara da ne, ali ako bude, onda će se knjiga zvati “Malo parče neba”, jer se prilikom šetnje jednom dnevno unutar zidina vidi samo malo parče neba. Pa onda pitanje-konstatacija “(Aca) Lukas je rekao i da se odlično odmorio za vreme boravka u zatvoru.”, pa onda “Krivite li barem delimično mamu za situaciju u kojoj ste ste našli?”. Ovo pitanje inače je nasledilo pitanje “Mnogo se spekulisalo o vašem navodnom sukobu sa mamom Sandrinom Bogunović” a Katarina je uspešno u odgovoru izbegla da kažei bilo šta oko keve.

Kad smo kod keve, Story kači sliku iste i ispod piše “Na nedavnom Katarininom saslušanju, njena mama Sandrina Bogunović bila je veoma tužna“. Jel to ista ona Sandrina koja je ne znam koga sve uspela da prevari i obmane? Takođe, kao što predpostavljate, čitavim intervjuom se prožimaju fraze kao “Mislim da je Srbija pravična zemlja u kojoj postoji vreme i mesto za dokazivanje nevinosti i meni je to pravno dozvoljeno. Vremenom će se čuti i videti i moja strnaa priče”, “Svaki čovek mora da verujem kako postoji pravda i ako pozitivno razmišljaš, postoji velika verovatnoća i da ti se dogode takve stvari”. I onda, šta ćemo sa (neverovatnom) situacijom da Katarina zaista bude osuđena za prisvajanje tih 30-40 milki? Šta ćemo onda sa relano lažnim iskazima datim u intervjuu? Jel Story ima neke pravne konsekvence zbog toga? Ja bih im naložio da isplate odštetu za sve one koji su kupili njihov magazin i time bili obmanuti. Naravno, ako se ispostavi da je Kaća ipak nevina, evo ja se obavezujem da objavimo njen intervju kad na kraju suđenja dobije oslobađajuću presudu.

p.s. Dok sam pisao ovaj tekst, preslušavao sam Mando Diao unplugged Above and Beyond, novi album, snimljeno live u Berlinu, gost Juliette Lewis. Nema veze sa Katarinom Rebračom, nego samo preporučujem.

p.p.s. Jeca Karleuša prekinula svoju kolumnu. Nije kao da to nisam predvideo, fuck yeah (dajte onaj strip).

To Top