Beograd

Nata Bekvalac na Megatrendu!

Hvala svima koji su ovo poslali kao predlog za beep! Sledeći put ćemo organizovati takmičenje za onoga ko najbrže reaguje na ovako neku vest. No, da vidimo šta je “nama naša borba dala”. Nataša Bekvalac postala zaštitno lice Megatrend fakulteta. Ništa novo, rekao bi neko, i zaista bi bio u pravu. Doajeni domaće javne scene studenti su ovog faksa, pa su čak i na bilbordima bili – Marija Šerifović, Novak Đoković … Naravno, neko bi postavio pitanje zbog čega su baš odabrali Megatrend, i kako to da nijedan poznati sportista nije recimo na ETF-u ili Matematičkom fakultetu ili na recimo filološkom, nego svako od njih studira za “menadžera u sportu”. Međutim, ta čitava vest za Natu se tako razvija u nekim neverovatnim pravcima, da je prosto nemoguće da je neko odlučio takvu vest da objavi.

Prvo ide naslov, koji sam po sebi “udara”:

Nataša Bekvalac čeka mesto asistenta na “Megatrendu”

Onda krenete da čitate, pa naiđete na ovako nešto:

Pevačica Nataša Bekvalac postala je danas zaštitno lice Univerziteta „Megatrend“. Ugovor između Nataše Bekvalac i našeg najstarijeg i najvećeg privatnog univerziteta potpisan je danas u zgradi „Megatrenda“ na Novom Beogradu.

Sad već više ne znate jel zaštitno lice ili je asistent i što uopšte čeka to mesto. Nema veze, ništa strašno. Idete dalje:

Osim što je zaštitno lice, Nataša Bekvalac je prošle godine upisala treću godinu studija na Fakultetu za kulturu i medije ovog univerziteta.

Sad je već pomalo sumnjivo, upisala je već treću godinu studija na Fakultetu za kulturu i medije, ali niko o njoj nikad ništa nije ni čuo ni video. Nema veze, Megatrend ima spreman odgovor u rukavu:

Nismo hteli da je guramo u kampanju ranije, jer smo želeli da vidimo kako će da se pokaže kao student. Pošto je izuzetno uspešna i na tom polju, sada imamo opravdanje da je proglasimo idolom mladih ljudi, koji su naša ciljna grupa i da se nadamo da će i oni da krenu njenim stopama – kaže dr Mića Jovanović, rektor Univerziteta „Megatrend“, na kojem studira više od 26.000 studenata u 16 obrazovnih ustanova.

Nisu hteli da je “guraju u kampanju” (ko tu uopšte tako govori?), pre nego što vide kako će se pokazati kao student. I onda se ona sad vrh pokazala kao student, usled čega imaju “opravdanje da je proglase idolom mladih ljudi”. Što? Zato što je pevačica a pritom studira na trećoj godini Fakulteta za kulturu i medije na Megatrendu? Ovde samo jedna slika može biti prikladna:

Postoji i dodatno opravdanje za sve, a ono kaže da Nataša Bekvalac nije htela da javno govori o svom obrazovanju u protekle dve godine! Zbog čega, nemam pojma. Naravno, postoji i onaj drugi razlog, a to je da se Nata tek odjednom pojavila i već upisala treću godinu, ali mi nismo toliko zluradi, kao što su neki zli, zli ljudi na forumima. Kao na primer:

Jeste li igde u svetu culi da neko 2 godine “tajno” studira,a da se tek sad sazna? Dokle bre ljude da pravite budalama,pa ona ni 4 srednje nije zavrsila, kako je diplomu iz gimnazije dobila-pojma nemam!Ovo je lakrdija i samo srozavanje fakulteta!Jasno je da ona nije nijedan ispit dala na Megatrendu,vec su joj verovatno i tu dopisali pa ce samo trecu godinu nesto malo da polaze!Besna sam jer sam redovan i posten student,povraca mi se od nepravde!A vi novinari,sta radite,sto ne uradite intervjue sa tim njenim navodnim “kolegama studentima”,kad su je videli na ispitima!Fuj!Studiram medije i komunikacije i nikad nisam cula makar od asistenata da tu Bekvalceva makar vanredno polaze,nikad!!!!!Ovo je skandal!Reagujte!

Eto … i sad ispade da Nata tu nije ni studirala, ni kriva ni dužna! Zasigurno je vredno radila i učila!

E sad, onda dolaze neki od ključnih delova ove vesti, izjava Nataše Bekvalac:

U osnovnoj školi sam bila vukovac, a pošto mi je mama bila učiteljica, svi su govorili da je to zbog nje, zato nisam htela da potenciram svoje studiranje, da ne bi zli jezici u tome odmah našli neku prevaru. Mediji su nešto što je meni blisko, sa njima sam imala mnogo iskustva i zato mi studije kulture i medija ne padaju teško – kaže Nataša Bekvalac.

OK, analiza:

1. Vukovac u osnovnoj školi – otkad je to tako značajna stvar? Pa samo baš nesrećni slučajevi u osnovnoj nisu odlični, a svako ko je iole više zagrejao stolicu bio je vukovac. Što nismo saznali kakva je bila u srednjoj školi? Jel i tu imala 5.00?

2. To je zbog mame koja je bila učiteljica – Bila je vukovac zbog mame koja je bila učiteljica?

3. “Zato nisam htela da potenciram svoje studiranje” – Zbog čega, zbog toga što je bila vukovac ili zbog toga što je mama učiteljica? Pa je prevara šta tačno, to da joj je mama učiteljica “namestila” studije?

A rektor Univerziteta je na kraju izrazio želju da Nata bude asistent kada završi studije, ali je Nataša ipak diplomatski odgovorila:

Moja karijera je zahtevna, ali radno vreme nije strogo određeno i bila bih počastvovana da budem asistent, ali još je mnogo rada potrebno za to.

Ne znam šta drugo da vam kažem za kraj, osim da završimo ovu vest sa jednom lepom Natinom slikom upravo sa Megatrend fakulteta, evidentno napravljenu u praskozorje pod velom tmine, pošto na čitavom fakultetu nema žive duše, osim kamermana u pozadini koji se slučajno našao u kadru.

In the other news, australijski tinejdžeri su spašeni nakon što su pokušali da koriste lutku na naduvavanje kao splav.

To Top