Home

Jednostavan test inteligencije

Dugo su ljudi tražili jednostavan način da izmere nečju inteligenciju. Tu su raznorazni testovi, zadaci, glavolomke i slično, međutim, ljudi, kada znaju da ih testirate, obično pokušaju da se dodatno pripreme i ispadnu pametniji, negde provale tipove zadataka i tako dalje. Mensa, poznata sekta za testiranje inteligencije takođe nije najbolje rešenje, jer donosi procenu inteligencije na osnovu rešavanja zadataka odnosno te “inteligencije na papiru”.

Fear not, rešenje je stiglo! Dosta mu pomažu strane banke koje su se pootvarale u našoj zemlji od 2000. godine pa nadalje, tako da nisu baš u potpunosti beskorisne.

Šta je potrebno uraditi? Jednostavno, umesto da se Codex Alimentarius bavi trovanjem naroda genetski modifikovanom i ozračenom hranom (uz nejasne rezultate u smislu toga da li će ostati samo oni najpametniji živi), dovoljno je da se analiziraju snimci sa bankomata širom Srbije, i da se pritom ispod kamere montira mali laser velike razorne moći. I onda, kada kamera detektuje da na bankomatu te banke, neko želi da ubaci karticu neke druge banke, i podigne novac, laser jednom preciznom emisijom pogađa lika pravo po sred čela, ovaj pada ničice, end of story i gg no re.

Jer, kako drugačje objasniti, nego potpunim odsustvom inteligencije, potrebu da neko podigne novac sa bankomata na ATM-u koji nije od njegove matične banke, odnosno banke čija je kartica, i na taj način donira banci čiji ATM koristi iznos između 200 i 500 dinara, a potencijalno i više?

Random slika sa interneta za podizanje morala posustalog naroda i podizanje raspoloženja usled potrebe za čitanjem Beep!-a

Provizije za korišćenje usluga bankomata karticom koja nije iz banke čiji je ATM su tako bolesne, da ne znam gde pronaći bilo kakvu logiku u tome. Ako niste znali, najveći broj banaka uzeće vam između 200 i 500 dinara MINIMUM za podizanje novca, bez obzira za iznos, a ako uzmete veću cifru, onda se to lepo računa u procentima, koji idu od 3% do 5%!

Primeri:

#1

– Podignete sa bankomata 200 dinara
– Banka vam uzme još 300 dinara svoje provizije

#2

– Podignete sa bankomata 500 dinara
– Banka vam uzme još 500 dinara svoje provizije, po principu “Pola tebi, pola meni”

#3

– Nesrećnim slučajem odlučite da podignete platu ili makar maksimalni iznos sa bankomata, koji je obično oko 40.000 dinara
– Banka potom računa od 3% do 5% provizije, odnosno uzima vam neverovatnih 1200 do 2000 dinara za to!!! EEEEJ! 2000 dinara za 15 sekundi struje koju daje tom bankomatu!

Stoga, molim vas, da ne biste bili ustreljeni laserom najbolje je da podignete celu platu iz banke, ili makar koristite bankomat matične banke, pritom imajući u vidu da dobar deo banaka i za to uzima proviziju, ali je ona, donekle, “podnošljiva”.

To Top