Home

Ekstra Nena, doktor nauka

Još se nisu strasti stišale oko Nate i njenog studiranja na Megatrendu, a stiže još jedna interesantna vest – Ekstra Nena uskoro postaje doktor nauka, i to gde drugo do na – Megatrendu. Tema – “Brendiranje u kulturi i globalizam”. Ne samo to, već je Ekstra Nena već dugi niz godina i asistent na ovom fakultetu, na predmetima osnove menadžmenta i interkulturalni menadžment.

Naravno, Nena (ne znam da li ste znali da je ovo Ekstra zapravo preuzela od u vreme početka njene karijere popularnih cigareta istog imena) ima i savršeno objašnjenje za temu doktorskog rada:

– Globalizacija je dovela do mešanja biznisa i kulture u čitavom svetu i do saradnje među državama, uz poštovanje međusobnih različitosti.

Naravno, pored doktorata, vest ne može da porđe bez još nekog “sočnog” detalja, kao na primer:

Na neki način ja sam prototip jedne mlade uspešne žene u Srbiji. Ovo ističem zato što smatram da je obrazovanje važno, kao i poštovanje različitosti, uvažavanje drugih i vrednovanje rada i uspeha. Nisam za stavljanje mediokreta u prvi plan, kao što se to poslednjih godina čini. Veoma poštujem vredne ljude i smatram da njihove kvalitete treba isticati.

Nije ni čudo što je Srbija zemlja starih ljudi, ako nam je prototip _mlade_ i uspešne žene u Srbiji osoba koja ima bezmalo 50 godina, možda čak i 51. Onda su osobe srednjih godina gde, u sedamdesetim, a stari ljudi kreću od devedesete pa nadalje. Onda se logično Ekstra Nena osvrće na svoju pevačku karijeru, a potom pokazuje i da ima dara za umetnički izraz:

Uprkos obavezama na fakultetu, Nena ne odustaje ni od muzičke karijere. – “Ne mogu bez muzike. Ona obuzme čitavo biće i taj osećaj ne prolazi tako lako. Ko jednom popije vodu sa tog izvora i ko je talentom darivan od boga, ne sme da odustane” – priča Nena.

Tekst se završava uz ključnu rečenicu – “zaključuje popularna pevačica, a uskoro i doktor nauka.”

Tako da, deco, poruka je jasna – otisnite se u  muzičke vode, i nećete imati problema sa fakultetom!

To Top