Home

Raiffeisen me je provalio!

Ako ste ispratili pisanje o Raiffeisen banci, onda ste već skapirali da nemam baš najbolje mišljenje o njima. I zaputim se ja tako pre nekoliko dana da platim taj famozni dug. Ulazim kod jednog prilično smorenog momka kod kojeg sam već do sada bio 20 puta, uz “hoću da uplatim da pokrijem minus, evo 1000 dinara (pa nek se nađe)”. Sve on to odradi bez problema, ja taman da krenem, kad kreće novitet:

– A jel ste zainteresovani za kreditnu karticu?
– Ne, hvala.
– Što?
– Pa ovo mi je račun samo za Virtuon, za plaćanje na internetu.
– A jel imate neki vid kartice ili račun u drugoj banci?
– Da
– E pa onda vama treba ova kartica! To je kartica za refinansiranje, imate sjajne pogodnosti, šest meseci bez kamate, ako imate vremena evo koleginica ispred će da vam objasni ukratko.
– Ne mogu, hvala, moram na posao.

Izlazim, sa’vatava me koleginica, daje mi prospekte – “evo, pogledajte, da imate” kad iza se čuje iz blagajne ovaj od malopre – “NE TREBA, DAO SAM MU JA VEĆ”. Ovo je više bila minijatura, ništa specijalno. Ja sve platio, rekoh, ok, prošlo je kako treba, moja borba za obračunavanje sa Raiffeisen bankom se i dalje nastavlja, bez posledica, kad međutim, ne znam zbog čega, pogledah ja uplatnicu iz banke, kad imam šta da vidim:

A-HA! Šta mi to imamo ovde – “Nikad se neće obračunati!” pa još dodatak “bez provizije”. Slučajnost? Ne bih rekao dragi moji prijatelji! U potpunosti je svima jasno da iza Raiffeisen banke stoje iluminati i sive eminencije koje sve prate i posmatraju. Ovaj perfidni način upozorenja (kojeg do sada naravno nikada nisam video na uplatnicama drugih banaka i pošta) jasan je znak da smo stigli do osinjaka! Čak i onima koji ne žele da vide jasno je da je ova poruka, vešto skrivena pod velom navodne informacije o računanju provizije za uplatu, zapravo predstavlja pokušaj zastrašivanja kako bi se manje govorilo i pisalo o ovoj masonskoj organizaciji i njenim sumnjivim aktivnostima!

Ali nećemo se nikada predati!

To Top