Doručak u Beogradu

Moon – od 08h

Moon je poznat kao suši restoran. Kakav je kao mesto za doručak?

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 08h do 12h
  • Cene: od 230 do 445 din
  • Adresa: Makedonska 31
  • Odvojeni nepušački deo: ne

Moon je dobro poznata (najpoznatija?) lokacija u gradu za sve fanove sušija i japanske kuhinje. Pored toga, lokal u Makedonskoj važi i za “fusion” (šta god to značilo) i mesto gde se uveče održavaju žurke, ispijaju kokteli… Sve to nikako ne ide sa konceptom doručka, ali ga Moon ipak nudi. I to od 8 ujutru. Pravi zadatak za rezident doručak ekipu tj. nas.

Suši za doručak?

Naravno, ova ideja pada u vodu i pre nego što se finalno “skroji” u glavi – Moon za doručak ne nudi suši niti bilo šta od japanskih jela već znatno prilagođeniju varijantu – omlet, prženice, musli, sendviči…

Mnogo hleba?

Ovde ujedno nailazimo i na prvi problem Moon doručka. Ako izuzmemo omlet odnosno jaja, svako drugo jelo je “hlebasto” – sendvič, prženice, tortilje…

Meni za doručak restorana Moon
Naizgled bogat, ali zapravo skroman meni Moona

Pogled na meni otkrio je još neke interesantne dodatke – uz svaki doručak espreso ili espreso sa mlekom košta samo 80 dinara a tu je i dezert gratis – u našem slučaju u pitanju je bio cookie!

Odlučujemo se za jaja na oko sa povrćem i slaninom i prženica sendvič. Pre nego što se bacimo na sam izgled jela, skrećemo pažnju i na cenu omleta odnosno jaja na oko. Baza od tri jaja je 230 dinara. Sve preko toga se doplaćuje a cene nisu male. Pa ukoliko na primer želite povrće i slaninicu, to će vas koštati 230 + 95 + 70 dinara odnosno čitavih 395 dinara!

Jaja na japanski način

Nisu baš na japanski način, ali je povrće orijentalno. Pogledajte i sami.

Jaja na oko u Moon restoranu
Jaja na oko i povrće na japan(ski) način!

Za povrće – čista petica. Za jaja, jaka četvorka. U najkraćem – dobro ispržena jaja, kvalitetna slaninica i povrće “pozajmljeno” iz drugih recepata u Moonu. Neobična kombinacija svakako i nešto što ne možete dobiti na drugim mestima.

Situacija je donekle slična sa sendvič prženicama. Slaninica i kačkavalj su unutra, prilično tipične prženice ali je menta umak nešto što čini razliku. I ovo jelo je ukusno, lepo i brzo spremljeno.

Sendvič prženice Moon
Sendvič prženice

Dezert

Nije baš da smo samo u Moonu videli ovako nešto, ali je svakako simpatičan dodatak to što se dezert dobija “gratis”. Gratis je pod navodnicima jer su cene doručka “jače”, pa je jasno da je i taj trošak uračunat. Ovoga puta dezert je kuki, koji je zapravo bio dosta dobar i nimalo mali.

Cookie sa čokoladom u Moon restoranu.
Dezert u obliku kukija.

Piće

Očekivano, Moon nudi solidnu ponudu čajeva, Senča, Banča i ostali dobro poznati japanski i zapravo azijski čajevi. Doduše, konobar nije baš bio najupućeniji u to šta se nalazi u ponudi ali nam je karta pića u tome pomogla.

Čaj moon restoran
Prava selekcija čajeva u Moon restoranu

Mapa:

Parking

Restoran Moon nalazi se u centru grada okružen žutom i crvenom zonom. Mesta za parking najčešće nema, ali pored restorana je javna garaža. Ima ograničen broj mesta, košta 120 dinara po satu, ali u ranim jutarnjim časovima najčešće nije problem naći parking.

Prženice i umak od mente
Prženice i čeri paradajz

Atmosfera

Prednost restorana Moon je u tome što ima solidno prostora unutra, ali i simpatičnu baštu u hladu kod dobro poznatog Šumatovca, pored zgrade Politike. U tom smislu je čak i u najtoplijim letnjim danima fina lokacija za predah.

Bašta restoran Moon
Prijatna bašta veselih boja

Ocena 7,5 / 10

Kada pričamo o ukusu, Moon nas je prijatno iznenadio. Izbor čajeva takođe (mada smo to i očekivali). Sve drugo je … onako. Konobar nije bio baš informisan, cene doručka su “jače”, većina jela je “hlebastog” tipa i sve deluje kao da bi Moon menadžment voleo da ima doručak ali da još uvek nisu sigurni kako bi on trebalo da izgleda.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz jula 2019. Revidiranje ocene obavljamo na 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 

Želite da posetimo i vaš restoran? Pišite nam na dorucak@beep.rs ili pošaljite DM na Instagram profilu.

Povrće i jaja na oko Moon
Još jedan pogled na odlično povrće! 🙂
To Top