Lepota

Oslobodite se peruti na jednostavan način!

Problemi sa peruti i “očajnom” kosom mogu biti uzrokovani mnogim faktorima. To uključuje razna medicinska stanja, lošu higijenu kose, kao i upotrebu pogrešnih proizvoda za vaš tip kose.

Međutim, postoje i drugi razlozi zbog kojih vam se te naporne i dosadne bele pahuljice spuštaju niz ramena. Kada nije medicinski uzrokovan, perut bi mogao biti rezultat lošeg tretmana kose.

A kako ćete ga u ovom slučaju sprečiti? Tako što ćete se upoznati sa uobičajenim greškama vezanim za negu kose.

Perete kosu prečesto ili nedovoljno

Pronalaženje ravnoteže u ciklusu pranja kose izuzetno je važno jer ukoliko svakodnevno perete kosu, koža glave se isušuje. S druge strane, ukoliko niste redovni u tome, povećavate nakupljanje prljavštine koja vam dodatno pogoršava problem. Pronađite meru, ali i rutinu koja odgovara vašem vlasištu kose.

Ne pilingujete vlasište

Kao i ostatak vašeg tela, i vaše vlasište zahteva piling. Mrtve ćelije se akumuliraju i uzrokuju začepljenje i perutanje – i eto nama peruti!

Foto: unsplash

Koristite proizvode koji nisu za vaš tip kose

Biranje pogrešnih proizvoda može poremetiti ravnotežu vašeg vlasišta i dovesti do toga da postane suva, ispucala, pa i naelektrisana. Kako biste sprečili ovaj scenario, bitno je da otrkijete koji vam je tip kose, a nakon toga i da pronađete proizvod koji će joj odgovarati.

Vaše vlasište nije dovoljno hidrirano

Još jednom, i vaše vlasište zahteva hidrataciju poput vaše kože. Odgovarajuće uljne masaže i proizvodi mogu pomoći u smanjenju suvoće, svraba i ljuštenja.

Ukoliko se i posle svih navedenih predloga perut ne povuče, vreme je da posetite stručnjaka za kosu, iliti frizera, koji će vam pomoći da se rešite ove bele napasti!

To Top