Lepota

Želite holivudski osmeh? Evo kako da uspešno izbelite zube prirodnim putem!

I dok se besprekorno trudimo oko kose ili kože, skloni smo da zaboravimo snagu lepih, blistavih belih zuba. Vaš predivan osmeh sa savršenim, belim zubima može učiniti vaš svakodnevni izgled još boljim. Pa zašto onda zaboravljate na to? Da li je to zato što nemate vremena ili novca?

Znate, više ne možete da koristite kao izgovor manjak finansijskih sredstava! Jer, za divne bele zube vam nije potreban odlazak kod stomatologa! Najvažnije je da vi brinete o njima ali i da se upoznate da alternativnim metodama! Upamtite samo da je bitno da sve navedene metode koristite pravilno! I magija će biti tu!

Koristite ulje
Ovaj metod je namenjen poboljšanju oralne higijene i uklanjanju toksina iz tela. Možete probati sa visokokvalitetnim, organskim kokosovim uljem. Ovaj metod uključuje mućkanje ulja u ustima za uklanjanje bakterija. Zatim isperite usta vodom i popijte punu čašu vode. Nakon toga operite zube odgovarajućom pastom.

Čudesno jabukovo sirće
Jabukovo sirće je višenamenski proizvod. Lepo utrljajte zube jabukovim sirćetom, a zatim ih temeljito isperite. Takođe možete napraviti sredstvo za ispiranje usta tako što ćete pomešati 2 kašičice jabukovog sirćeta sa 20 ml vode. Ukoliko ovaj postupak ponavljate revnosno, rešićete se žutih mrlja na vašim zubima.

Voćne kore
Kore voća poput banane ili pomorandže mogu vam pomoći u izbeljivanju zuba. Nežno trljajte voćne kore na zubima oko 2 minuta. Obavezno dobro isperite usta i operite zube nakon toga.

Soda bikarbona
Pomešajte vrlo malo sode bikarbone sa vodom, nakon toga sadržaj sipajte na četkicu za zube i počnite da ih trljate minimum jedan minut. Soda bikarbona može učiniti čuda za vaše zube, ali je koristite pažljivo i u malim količinama.

Foto: unsplash

Aktivni ugalj
Možete koristiti aktivni ugalj za uklanjanje mrlja sa zuba. Veruje se da ugalj može ukloniti pigmente i mrlje sa zuba. Postoje brojne vrste pasta za zube koje sadrže aktivni ugalj i za koje se tvrdi da izbeljuju zube.

Jedite sirovo
Konzumiranje sirovog voća i povrća sa visokim sadržajem vode može pomoći da vaši zubi budu zdravi. Sadržaj vode pomaže u čišćenju zuba i desni od naslaga i bakterija koje vode do žutih zuba.

To Top