Home

Parking servis aždaja

Komšije sa opštine Vračar su izgleda uspele da izvojevaju važnu pobedu protiv zlog monopoliste i aždaje Parking Servisa, koji je uredno pronašao za shodno da obeleži zonom mnoga parking mesta koja nije smeo. Očigledno da drugarima iz ove veoma profitabilne ustanove nije dovoljno to što rebaju sa astronomskim ciframa sve žive koji zaborave dva minuta preko roka da uplate parking, nose koga stignu (osim džipova na ćošku, znate već), nego su odlučili da zađu i u privatne posede zgrada i tu lepo lupe svoje mile zone. Zamislite vi, ustanete lepo jedno jutro, siđete po kola parkirana u vašem dvorištu, kad ono op – kazna!

E pa tako nešto su doživeli i žitelji mnogobrojnih vračarskih zgrada. Doduše, nisu bile u pitanju privatne kuće na sprat već stambene zgrade od nekoliko spratova, koje između sebe prirodno poseduju puteljak kojim prolaze ljudi ali i kola. Puteljak nema veze sa ulicom, slep je, nema nikakvo obeležje i služi kao parking. Društvo iz Parking Servisa je uredno došlo, “brendiralo” (da upotrebim moderan izraz) ceo puteljak, roknuli oni lepo zelenu zonu i na taj način poslali signal da nema veze što to nije ulica, nema veze što je to posed između zgrada – tu će biti zona!

Uz nadu da prvi delija koji je probao da proveri da li je uplaćen parking, a kamoli da naplati kaznu, prošao bez većih posledica po svoje zdravlje, dužan sam da pomenem i da je nekoliko dana po izbijanju ovog “incidenta” Parking servis došao i prefarbao zelenu zonu “sivom”, odnosno neutralisao zelenilo nekakvom “asfalt bojom”. Skinuti su i znaci za plaćanje zone. Ja stvarno ne znam kako posle oni misle da ih bilo ko voli.

To Top