Lepota

Ruski manikir – tehnika za kojom su žene poludele!

Da li ste i vi jedna od onih dama koja obožava odlaske na pedikir? Naravno da jeste, jer, gde ćete lepšeg opuštanja uz čašicu razgovora sa vama omiljenom ženskom osobom? Još kada čujete da je nova vrsta manikira u pitanju… Naravno da uzimate telefon i zakazujete!

Negooo, da li ste čule za ruski manikir i znate li zapravo koja je razlika između ruskog i običnog, tradicionalnog manikira?

Za ovu vrstu manikira i pedikira koji uključuje hrabrost i zahteva obraćanje pažnje na detalje potreban je vešt tehničar za nokte. Pitate se zašto? Zato što kožica oko noktiju ukljanja, ni manje ni više nego brusilicom koja poseduje različite nastavke.

Foto: instagram/aesthetika_beauty

Ovaj jedinstveni manikir sastoji se od čišćenja kožice elektronskom turpijom za uklanjanje mrtve kože i upotrebe štipaljki kako bi se osiguralo uklanjanje kožice. Međutim, važno je da stručnjak za nokte uklanja višak kože pažljivo! Skidaju se svi bočni zidovi i nabori oko nokta, tj. sva kožica koja ima ulogu da nokat zaštiti od ulaska bakterija. Manikir može trajati do četiri nedelje, ali zavisi od brzine rasta kožice i samog nokta.

Međutim nije sve tako bajno! Pitate se šta bi moglo da vas odvrati od ovog manikira? Pa cena, razume se! Ruski manikir i pedikir mogu da koštaju više od 100 dolara! Iako neki mogu da tvrde da ruski manikir može da nanese veću štetu koži, mnoge dame ne odustaju od njega.

Foto: instagram/byshannon_’

Ukoliko se odlučite za ovu vrstu manikira i pedikira, vodite računa da izaberete i odete kod osobe koja je prošla potrebnu obuku i koja ima sertifikat. Dakle, ruski manikir je bezbedan samo ako ga izvodi stručno lice koje je obezbedilo najbolje higijenske uslove!

To Top