Mamino ćoše

Nije mama samo mleko – mama je i zagrljaj, toplo krilo i sigurnost!

Danas je jedna od najpoznatijih mama sa Instagrama, Jela jabuka postavila krucijalno pitanje, a dala još bolji odgovor! Jela je sve svoje pratioce upitala: Da li ste znali da pitanje “Dojiš li?” nekad zna da boli više nego ijedno drugo?

Zašto su aršini po kojima se meri da li si dovoljno dobra majka označeni isključivo potvrdnim odgovorom na ovo pitanje? Da li smo mi koje nismo uspele, iz ovog ili onog razloga osuđene na preke poglede okoline i na čuveno negodovanje uz dodatak da se ne trudimo dovoljno?

Zašto se žene koje ne doje pravdaju? Zašto, kada nemaju razloga za tim. Svaka od nas je dovoljno dobra majka, bila ona dojilja ili ne.

Šta mislite o tome da pre pitanja “Dojiš li?” postavimo pitanje “Kako si?” Setite se kako je vama bilo kada ste prvi put postale majke. Sve je nepoznato, taj maleni zamotuljak zavisi samo od vas, a pred vama milion prepreka, pitanja, očekivanja, bilo da ste ih nametnule same ili je to učinila vaša okolina.

Foto: unsplash

Znate, svako ima pravo na izbor. Dok neko s druge strane izbor i nema, i zato se snalazi najbolje što ume. Dakle, ukoliko želi da prehrani dete, a mleka u njenim dojkama nema dovoljno, naravno da će uzeti formulu! Obrni okreni, sve se radi zbog dobrobiti deteta!

Kada se dete rodi, toliko je lepih, novih iskustava. Ne dozvolite da vam um bude zamagljen sramotnim načinom na koji se pojedinci ponašaju (naročito žene).

Upamtite, nema ničeg lošeg u hranjenju adaptiranim mlekom, u odabiru formule iz bilo kog razloga, ličnog, medicinskog ili drugog.

Toj bebi je potreban osmeh majke. Sve ostalo će se dovesti u red.

Budimo podrška i oslonac jedna drugoj!

To Top